Jojobový olej- Olio di Jojoba 30 ml

2 hodnocení
 

Kvalitní jojobový olej k optimální výživě a regeneraci pokožky obličeje, těla a k zlepšení kvality vlasů.

Dostupnost Skladem
Běžná cena 167 Kč
Ušetříte 17 Kč (–10 %)
150 Kč
   
Kód produktu T1045
Kategorie Tělové a pleťové oleje
 

Jojoba kalifornská

jak již název napovídá je původem z Arizony v části Kalifornie. V současné době se pěstuje na různých místech světa např. Ve Španělsku. Je to tuhý stálezelený dvoudomý keř dorůstající výšky okolo 3 metrů. Plodem je jednosemenná pouzdrosečná tobolka. Semena jsou asi 10 až 15 mm dlouhá a připomínají žalud. Semena jojoby obsahují 47 až 62 % kapalného vosku, který taje již při 7 °C. Je to světle žlutá nežluknoucí kapalina bez vůně, prodávaná jako 'olej jojoba'. Používá se v kosmetice, farmacii i jako mazadlo vysokoobrátkových motorů, neboť odolává vysokým tlakům. Vosk z jojoby používali indiáni jako olej k vyhlazení jizev a pleti. Je nestravitelný a může být proto součástí redukční diety. V dnešní době je jojoba pěstována na různých místech světa, např. ve Španělsku. Jojobový olej slouží také jako náhrada vorvaního tuku, čímž tato rostlina napomáhá ochraně velryb.

Jojobový olej je jeden z nejkvalitnějších olejů při péči o pokožku obličeje, těla a vlasů. Olej obsahuje velké množství vitamínu E a přirozený UV filtr 2 – 4.

V péči o pleť je ideální pro všechny typy pleti. Mastná pleť přestává produkovat maz a suchou pleť naopak promastí, hydratuje do hloubky a vyhlazuje. Jako jeden z mála olejů je vhodný i pro smíšenou pleť. Lehce se vstřebává a nezanechává mastný film. Je vhodný i pro aknózní pleť, nebo jinak iritovanou pleť, kterou zklidňuje a zamezuje jejímu zrudnutí.

Olej se používá i při péči o vlasy, zvláště pak pokud jsou lámavé a přesušené. Doporučuje se do vlhkých vlasů vetřít několik kapek pro jejich vyživení, uhlazení a hydrataci.

V neposlední řadě lze jojobový olej použít při masážích těla i pleti. Používá se často jako jedna ze složek masážních olejů a to pro jeho výbornou skluznost a vstřebatelnost. Často se kombinuje s panenským olivovým olejem a avokádovým olejem. Pokožku vyhlazuje a je vhodný i na celulitidu

 

 
Tato stránka v rámci poskytovaní služeb využívá cookies, více se dozvíte zde, pokračováním v návštěvě stránky souhlasíte s jejich používáním.